2024-04-24 09:41

Dagen kom då för steg 2, den andra kvalmatchen.

Under söndagen fylldes Stapelbäddshallen med supportrar klädda i gult, yngre spelare och vänner.

Många ville se om vi kunde stå emot det tryck som lite förväntades av Hök i returen.

Det stod klart vad som gällde. En skön seger i Mellbystrand innan skapade lite andrum men, som alla vet, så svänger det snabbt i handbollen. Allt bättre än förlust med 5 mål gav en division 3 plats. Förlust med 6 gav förlängning.

Damerna följdes in på plan av de yngre förmågorna från klubben och till applåder. Förväntningarna var höga. Och det började tufft...

Efter några minuters spel visade det sig att det var precis som man trott. Hök satte tuff press och fick några bollars ledning innan IFK riktigt kom igång.. Efter 10 minuter kom man ikapp och vände. Sen släppte man aldrig ledningen. Matchen spelades i högt tempo och var en väldigt fin match att uppleva samt som reklam för damlaget.

När slutsignalen ljöd stod det klara 22-17 på tavlan och det var klart. Div. 3 nästa för dessa fantastiska tjejer! Så värt efter en säsong som började med andra förväntningar. Dessa som omgående växte efter att laget spelade ihop sig och när allt började falla på plats.

Tack alla som var på matchen och heja fram oss till seger och steget upp!

Nu blir det snabba träningar inför Kanariecupen och sedan tankar och planer inför nästa säsong.

Damerna spelar på lördagen 27 april i Söderkulla sporthall. Första matchen 9:00.